Noutăți

Premiera spectacolului „Invitația la vals” la Teatrul Geneza Art

Am început foarte matinal ziua de 3 octombrie 2017, fiind invitat la emisiunea „Matinalii” cu Ilinca Avram și Anatol Guzic de la TVR Moldova. Am discutat despre autorii autohtoni și cea mai nouă carte apărută la Editura Bestseller, volumul de versuri „Punctul” de Romina Chetraru.

Cu o tradiție de peste trei ani, Clubul 5AM din cadrul JCI Chișinău se întrunește regulat în fiecare a doua zi de marți pentru a discuta diverse subiecte. Discuția din această zi a fost despre recrutare eficientă cu Angela Cibotari, consultant pe resurse umane.

Am avut ocazia să stau de vorbă cu scriitorul Nicolae Dabija în timp ce se deplasa cu mașina spre Academia de Științe a Moldovei. Am discutat despre începuturile săptămânalului Literatura și Arta, pe care îl conduce, despre vizita sa recentă la București ș.a.

Vizitează pagina web a săptămânalului „Literatura și Arta”: http://www.literaturasiarta.md/

Seara am avut fericita ocazie de a participa la spectacolul „Invitația la vals” de Mihail Drumeș la Teatrul Geneza Art. Regizoarea spectacolului Daniela Burlaca ne-a surprins și de această dată cu o abordare deosebită, provocând o multitudine de emoții. Actorii Iurie Gologan și Dana Ciobanu au intrat atât de bine în pielea lui Tudor Petrican și Micaela, încât m-am simțit teleportat în perioada interbelică în care scriitorul Mihail Drumeș a plasat acțiunea romanului său.

„Invitația la vals” de Mihail Drumeș este la fel de actual ca acum 80 de ani. Tudor Petrican, un student și cuceritor ambițios o întâlnește pe Micaela, care nu se lasă nicidecum sedusă. Îi trimite zeci de scrisori fără a primi răspuns, o invită la întâlniri la care ea nu vine. În cele din urmă, Micaela răspunde declarațiilor sale de dragoste și se formează o relație pe cât de frumoasă, pe atât de complicată.

Tudor, obișnuit să nu se atașeze prea mult de fetele cucerite, o părăsește după câteva săptămâni. Însă Micaela nu era ca toate celelalte fete. Îi intrase adânc în inimă, în sângele care curge prin vene, în gândurile sale.

Încercarea de a repara greșelile comise stârnește mândria, orgoliul și dorința de răzbunarea care poate distruge până și cea mai frumoasă relație de dragoste, precum a fost cea dintre Dor și Aimée, așa cum le plăcea să-și spună unul altuia Tudor și Micaela.

În inconștientul lui Tudor are loc o luptă acerbă a binelui cu răul. Uneori, învingea binele, alteori răul. Partea tristă că aproape de fiecare dată avea de pierdut iubirea dintre ei.

Pentru detalii despre spectacol vizitați pagina web a Teatrului Geneza Art: http://www.genezaart.md/

Premiera spectacolului „Invitația la vals” la Teatrul Geneza Art

Did you like this? Share it!

0 comments on “Premiera spectacolului „Invitația la vals” la Teatrul Geneza Art

Comments are closed.