Noutăți

(video) Povestea unei iubiri ucise, pe scena Teatrului „Geneza Art”

Un spectacol periculos de frumos. Vorbim despre o premieră care a avut loc ieri pe scena Teatrului Geneza Art. Piesa „O invitaţie la vals”, după romanul lui Mihail Drumeş, îmbină pasiunea şi frica de a iubi prea mult.

Spectacolul „Invitație la Vals” povesteşte drama unui cuplu, Micaela şi Tudor. Aceştia trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, dar ajung să piardă totul din cauza orgoliului. În rolurile pricipale sunt Dana Ciobanu şi Iurie Gologan. Spectacolul îmbină aventura, misterul şi pasiunea, totul pe ritmuri de vals.

„A fost foarte greu să ajungem la așa rezultat și a fost foarte emoționant să intrăm să facem primii pași în scenă stiind că avem un spectator atât de deosebit. Este rolul unei femei îndrăgostite, unei femei care moare din dragoste. Și ce poate fi mai dureros, mai greu decât să joci o soartă de om nefericit până la urmă. Publicul este foarte cald, este foarte receptiv la tot ce se întâmplă în scenă și un actor are nevoie de public”, spune actrița DANA CIOBANU.

„A fost incredibil. Nu ne-am așteptat la o reacție din partea publicului nu știam cum va fi, nu știam ce se va întâmpla în scenă chiar dacă rolurile mi le-am asumat. Această istorie mi-am asumat-o, am încercat să înțeleg personajul meu la nivel de creier, la nivel de gânduri, la nivel de gesturi”, spune actorul IURIE GOLOGAN.

Daniela Burlaca, regizorul care a pus în scenă spectacolul, ne-a povestit că şi-a dorit ca cei 11 actori să aducă pe scenă o lucrare autentică, cu un profund spirit național. Şi, împreună, au reuşit, mărturiseşte ea.

„A fost bine. Ceea ce ne-am propus, am reușit. S-a simțit forța unirii, vorbesc acuma de echipă și asta în teatru contează cel mai mult. Atunci când toată lumea lucrează pe lanț. Dana Ciobanu este o actriță extraordinară”, spune regizorul DANIELA BURLACA.

„A fost extraordinar, ca de fiecare dată. Sunt profund impresionat de prestația și regizoarei Daniela Burlaca, dar și a întregii echipe de teatru. Sunt extraordinari”, a subliniat politicianul, MARCEL DARIE.

Spectatorii au rămas impresionaţi de rafinamentul actorilor şi al punerii în scenă.

„Invitaţie la vals” este primul spectacol în două acte la Geneza-Art. Mişcarea scenică este semnată de coregrafii: Serghei Golovnea şi Dragoş Hioară, iar actorii joacă la premieră în costume realizate de cunoscutul designer Evghenii Hudorojcov.

http://impacttv.md/video-povestea-unei-iubiri-ucise-pe-scena-teatrului-geneza-art/

Did you like this? Share it!

0 comments on “(video) Povestea unei iubiri ucise, pe scena Teatrului „Geneza Art”

Comments are closed.