Nu își imaginează viața fără actorie și nici nu se vede făcând altceva. Are o familie care o face fericită și o carieră în ascensiune. Mariana Bratu ne-a vorbit despre mare ei pasiune, actoria.

Ai regretat vreodată, sau măcar te-ai gândit că nu ar fi trebuit să alegi actoria?

„Nu am regretat. Eu am ales actoria de la o vârstă tare fragedă, conștient din inconștiență am mers mereu spre asta. Dar uneori încă mă mai întreb: cine pe cine a ales. Am încercat să-mi imaginez ce ar fi fost dacă aș fi ales altceva, dar pot spune cu certitudine că din partea mea alegerea meseriei a fost conștientă de aceea și așteptările sunt realiste”.

Din toate rolurile pe care le-ai jucat până acum, ai unul în care te regăsești cel mai mult?

„Toate rolurile îmi sunt surori. Le-am îndrăgit pe toate. Sunt total diferite și fiecare mă inspiră în felul său. E ca și cum ai întreba o mamă pe care copil îl iubești mai mult, e o întrebare… complicată”.

Care a fost cel mai dificil rol?

„Atunci când începi să lucrezi la un rol îți dai seama că orice rol e dificil, asta în cazul în care ți-l asumi cu adevărat, că înaintea ta se află o muncă grea, că nu știi încă nimic despre personajul tău. Când îți dai seama cât de puține lucruri cunoști și cât de surprinzătoare poate fi natura umană, asta e și magia profesiei… Când descoperi, atunci când din nimic, faci ceva, atunci când dai viață cuiva, atunci analizezi, coși, descoși, te transpui în timpuri, spații și locuri diferite”.

Ai avut parte de vreun accident pe scenă?

„Da sigur, chiar săptămâna trecută. Uneori ele aduc prospețime, improvizație vie, de ele nu trebuie să te temi sau să fugi, trebuie să fii mereu gata, mereu pe fază”.

Îți mai amintești cum a fost prima oară când ai jucat pe scenă?

„Da, n-aș putea uita, eram încă o copila. Scena mi se părea enormă, plină de lumină și avea un miros deosebit. Era o piesă folclorică în teatrul epic, aveam câteva replici în figurație, dar senzația de adrenalină o țin minte și acum”.

Ai fost nevoită să te dezgolești vreodată în fața publicului?

„Încă nu…Eu nu cred că nuditatea ar trebui sa fie nemotivată, să nu aibă noimă și necesitate sau că dezgolirea ar trebuie sa fie vulgară. Nudul în artă poartă o semnificație puternica”.

Când ai cele mai mari emoții?

„Cele mai mari emoții le am înainte de spectacol, mai ales atunci când se aud zumzete în sală și realizez că nu mai am decât câteva minute până la impactul cu spectatorii”.

Ce o face fericită pe Mariana Bratu?

„Actoria este o creație, o iluzie a vieții. Viața reală este familia, oamenii dragi. Să îmi știu familia sănătoasă și împlinită, acest lucru mă face fericită”.

Pe noi Mariana ne-a inspirat. Își iubește profesia și de asta îi reușește să fie atât de specială.

http://ea.md/actrita-mariana-bratu-despre-marea-ei-pasiune-actoria-uneori-inca-ma-mai-intreb-cine-pe-cine-a-ales-interviu/