Noutăți

Teatrul, locul de care ai nevoie pentru a gândi liber şi spontan

Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume, dar el este mai mult decât atât.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. La 27 martie, în toată lumea este marcată Ziua Mondială a Teatrului. Această dată este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa.

”Oameni vin la teatru pentru emoție. Simțind energia care vine din sala de spectacole, pot spune că oameni vin la teatru pentru emoție vie, pentru purificarea sufletului, pentru lacrimile care cad pe obraz, pentru răvășirea sufletului”, a declarat într-un interviu pentru Sputnik regizorul Teatrului ”Geneza Art”, Daniela Burlaca, care tocmai a ridicat Premiul Mare pentru cel mai bun spectacol dramatic în cadrul Galei UNITEM-2018.

Daniela Burlaca susține că spectatorul vine la teatru nu doar să zâmbească și să plângă, dar şi să gândească, să analizeze, să se educe și să se informeze.

”Mă bucur foarte mult că de la o vreme oamenii simt necesitatea de aceste stări și vin la teatru, indiferent că vine public tânăr sau de vârsta a treia. Oamenii vin pentru cultură, pentru a-și reîncărca bateriile sufletului și pentru a-și echilibra starea psiho-emoțională”, a declarat regizorul ”Geneza Art”.

Cea mai mare recompensă pentru munca actorului este sala plină la fiecare spectacol și aplauzele sincere ale spectatorului.

”Cel mai mult simțim clipe de fericire atunci când spectatorii ne scaldă în aplauze, când primim mesajele lor. Simțim că lumea ne vrea”, a declarat Daniela Burlaca pentru Sputnik.

În următoarele luni Teatrul ”Geneza Art” va pleca la Cluj, România, cu spectacolele ”Invitație la vals” și ”Cutia Neagră”. La 20 mai, spectacolul ”Cutia neagră” va fi jucat pe scena teatrului din Erevan, Armenia. Spectacolul ”Cutia neagră”, jucat de actorii Teatrului ”Geneza Art”, a luat premiul mare în cadrul concursului tinerilor regizori din spațiul CSI.

https://sputnik.md/culture/20180327/18134991/ziua-mondiala-a-teatrului.html

Did you like this? Share it!

0 comments on “Teatrul, locul de care ai nevoie pentru a gândi liber şi spontan

Comments are closed.