Noutăți

Premieră la Teatrul Geneza Art: „Parfumierul”, de Patrick Suskind

Genial şi monstruos – astfel ar putea fi caracterizat protagonistul spectacolului „Parfumierul”, care a avut premiera la Teatrul Geneza Art.

Spectacolul a fost realizat după celebrul roman al lui Patrick Suskind „Parfumul”, tradus în 47 de limbi şi ecranizat în 2006. Noua producţie teatrală se înscrie în seria experimentelor şi căutărilor neordinare ale regizoarei Daniela Burlaca şi ale unei echipe de actori entuziaşti, relatează Moldova 1.

A aduce în scena teatrală destinul controversat, miraculos şi monstruos al protagonistului a fost o experienţă dificilă pentru Mihai Bordian, mai ales că e primul lui rol central într-un spectacol.

„Încercam să intru în porii cei mai mici ai eroului, foarte complicat, e foarte actual, un personaj care nu este iubit de oameni. Ne-a reuşit că am avut repetiţii în fiecare zi, mulţumesc regizoarei Daniela Burlaca că mi-a încredinţat rolul complex”, a declarat actorul Mihai Bordian.

„Un text complicat cu un mesaj profund, mereu actual despre monştri sacri. Genii despre care a scris Patrick Suskind trebuie să vorbim, pentru că astăzi mai puţin se citeşte din păcate. Invit lumea la teatru să se scalde cu imaginaţia din romane, care au valoare. Am apelat la efecte sonore ce-i reprezintă pe eroi, sunt elemente naturaliste în spectacol”, afirmă regizoarea spectacolului, Daniela Burlaca.

Mesajul spectacolului a fost transmis de o echipă mare de actori, un grup de copii, diverse efecte, întâmplări, tăceri vorbitoare.

„Sunt un norocos să fiu parte al acestui spectacol, s-a lucrat repede, în timp scurt l-a realizat, a fost ca un vis, după premieră cuvintele au luat locul emoţiilor, apoi emoţiile au prevalat. Le mulţumesc colegilor mei, pentru mine ei sunt eroi din viaţa de zi cu zi de şi de pe scena Geneza Art”, a precizat Iurie Gologan, actor.

Obsesia eroului de a crea parfumul ideal, crimele ce le comitea pentru a-şi atinge scopul şi a fi iubit, finalul neaşteptat, modul novator în care a fost realizată montarea a încântat spectatorii.

„Curajul de a aborda asemenea opere, de a se lua la trântă cu capodopere universale, echipa a realizat ceva profund şi provocator”, a declarat Petru Hadârcă, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

Aplauzele de la finalul primei reprezentaţii au fost dovada recunoştinţei spectatorilor fideli, unii dintre ei au spus că vor reveni să revadă „Parfumierul”, spectacol încărcat de profunzime, semnificaţii, metafore ce merită a fi descifrate.

https://www.trm.md/ro/cultura/premiera-la-teatrul-geneza-art-parfumierul-de-patrick-suskind

Did you like this? Share it!

0 comments on “Premieră la Teatrul Geneza Art: „Parfumierul”, de Patrick Suskind

Comments are closed.