Noutăți

Premieră de excepție la teatrul Geneza Art din Capitală. Regizoarea și actrița Daniela Burlaca a venit în fața publicului cu spectacolul „Gardenia”

Premieră de excepție la teatrul Geneza Art din Capitală. Regizoarea și actrița Daniela Burlaca, a venit în fața publicului cu spectacolul „Gardenia”, inspirat din teatrul polonez și montat în 2007 la Teatrul Dramatic din Varșovia.

Piesa redă drama a patru femei poloneze din patru generații, marcate de urmările secolului XX.

Sala teatrului a fost arhiplină sâmbătă seara, iar oamenii au rămas încântați de prestația artistelor.

„Chiar avem o plăcere fiindcă îi vedem în dinamică, în creștere, cum se maturizează, se îmbunătățește calitatea actorilor, spectacolelor și am venit și astăzi la premieră”.

„Ținând cont că e vorba de Daniela Burlaca care am văzut toate spectacolele ei, știu că ea ea mereu vine cu ceva inedit cu ceva fresh”.

Actrițele spun că nu le-a fost deloc ușor să intre în pielea personajelor.

„Această piesă am descoperit-o fiind la Erevan, în Armenia la un festival de teatru, și a fost o performanță, o capodoperă acel spectacol pentru noi și atunci am zis că acel spectacol, această piesă trebuie să fie jucată pe scena de la Chișinău, știam doar ce rol o să-mi atribiu mie, în rest mie chiar mi-a fost complicat să găsesc trupa potrivită, în distribuția potrivită pentru acest spectacol”, a afirmat actrița, Daniela Burlaca.

„Fiecare personaj trebuie să-l treci prin tine, și cred că fiecare personaj îți lasă o amprentă. E greu să îmbraci acea haină, acea soartă, după aia s-o scoți și tot așa la fiecare spectacol”, a menţionat actrița, Felicia Sîrbu.

„Este o femeie de la care am învățat că poți să depășești orice și că iertarea, dragostea, respectul și cumva uitarea poate unor chestii te ajută să depășești foarte multe momente urâte care se întâmplă oricui în viață”, a spus actrița, Dana Ciobanu.

„Descoperi în tine alte laturi, privești lumea altfel, este o dramă și cum am mai spus-o, drama de mine personal este departe dar, datorită acestui spectacol am descoperit și această latură în mine”, a subliniat actrița, Inna Colbasiuc.

„Gardenia” este prima piesă a tinerei dramaturge poloneze, Elzbieta Chowaniec, montată în anul 2007 la teatrul dramatic din Varșovia. De atunci a fost tradusă în numeroase limbi și produsă în diferite țări. Elzbieta Chowaniec este născută în 1982 la Cracovia.

https://www.canal3.md/ro/premiera-de-exceptie-la-teatrul-geneza-art-din-capitala-regizoarea-si-actrita-daniela-burlaca-a-venit-in-fata-publicului-cu-spectacolul-gardenia_77774.html

Did you like this? Share it!

0 comments on “Premieră de excepție la teatrul Geneza Art din Capitală. Regizoarea și actrița Daniela Burlaca a venit în fața publicului cu spectacolul „Gardenia”

Comments are closed.