Noutăți

Cartea „De vorbă cu Emma”, transformată într-o piesă de teatru

Premiera piesei „ De vorbă cu Emma” a avut loc în acest weekend, pe scena teatrului „Geneza Art” din Capitală. Spectacolul a fost montat după cartea lui Vitali Cipileaga și după fragmente din piesa „Pescărușul” a dramaturgului rus Cehov. Piesa prezintă scene din viața unei tinere care se află în căutarea fericirii. Totodată, ea încearcă să clarifice dilema veșnică: ce vor bărbații și ce vor femeile.
Rolul Emmei a fost jucat de actrița Daniela Burlaca, cea care a și regizat piesa. Nicu Țurcanu l-a interpretat pe Greg, Iurie Gologan – pe Scriitor, Cristian Perepeliuc a avut misiunea de a fi Seducătorul, iar Vasile Cauia a intrat în pielea Dansatorului.
Istoria se axează pe trei subiecte mari: trădare, sentimente contradictorii și dragoste pură.
Momentul în care actorii s-au lăsat copleșiți de sentimente și de pașii de dans a stârnit fiori în sală, publicul fiind încântat de această scenă.
O altă scenă care a înmuiat și cele mai tari inimi a fost monologul Emmei. Lacrimile din ochii spectatorilor au fost de neevitat.
Actrița și regizoarea Daniela Burlaca a fost susținută din sală de familie, dar și de profesoara sa de suflet Nelly Cozaru. Doamna Cozaru era vădit mândră de faptul că Daniela a fost discipola sa.
Cert este că teatrul moldovenesc evoluează. Și asta datorită talentului oamenilor de creație și a ideilor creative care sunt generate în permanență.
Autorul cărții „De vorbă cu Emma”, Vitali Cipileaga, a fost prezent și el la spectacol. Scriitorul a primit, alături de actori, aplauzele frenetice ale celor din sală. Poze și materialul video realizat de la premiera spectacolului, urmăriți într-un reportaj realizat de PROMOTIME.MD

http://promotime.md/cartea-de-vorba-cu-emma-transformata-intr-o-piesa-de-teatru-fotovideo/

Did you like this? Share it!

0 comments on “Cartea „De vorbă cu Emma”, transformată într-o piesă de teatru

Comments are closed.