Noutăți

2 PREMIERE INEDITE DE LA GENEZA ART. DANIELA BURLACA: „TEATRUL NU ARE LIMITA SI POTI FACE ORICAND CEEA CE VREI…”

Dupa succesul Parfumierului, Teatrul Geneza Art nu ne lasa mult in asteptare si anunta nu una, ci doua premiere: o comedie la sfarsit de mai si un spectacol performance la inceput de iunie.<!–more–>

The Faces of Macbeth va fi o adevarata „nebunie”. Realizat in contextul Moldovan Design Week, regizoarea spectacolului, Daniela Burlaca, ne promite impresii de neuitat. „Ideea unui proiect comun… a venit de la Alexandrin Buraga, pentru ca am colaborat si anterior la decorul unor spectacole. Demult imi doream sa fac Macbeth. Va fi mai mult decat un spectacol, chiar daca se va juca intr-o cheie minimalista. In contextul festivalului de design va avea loc o prezentare de moda. Este vorba despre costumele teatrului nostru – cele mai frumoase – care vor fi plasate pe instalatiile si pe labirintul pe care o sa ni-l ofere echipa lui Alexandrin Buraga. Aceasta va fi pe holul teatrului, dupa care vom intra in sala de spectacol, la Macbeth, unde sunt implicati practic toti actorii de la Geneza Art.”

The Faces of Macbeth va fi cu totul inedit, cel putin afisul spectaculos, creat in colaborare cu fotograful Nathaniel Kowalsky, a reusit deja sa creeze o intriga. „Am mers la sedinta foto dupa spectacolul Gardenia. Obosite ravasite, dar Daniela ne-a energizat cu ideea unui afis absolut intrigant, asa cum a si fost. Nathaniel a fost si el dus de val, pentru ca Daniela stie sa faca asta si uite, a iesit cum a iesit.”, spune actrita, Dana Ciobanu.
Despre noul format al spectacolului, regizoarea Daniela Burlaca povesteste urmatoarele: „Teatrul nu are limita si poti face ceea ce vrei. Un performance este, in primul rand, o imbinare de arte dupa mine. O viziune abstracta. Un „dupa autor”. Inspirat poate din mai multi autori. Imbinam artele si pledam pentru mult video in acest spectacol. Este o abordare cinematografica si jocul actoricesc va fi foarte diferit, avand in vedere mai multe abilitati implimentate. Textul va fi verbalizat, cantat, trait, tacut. Incercam prin acest spectacol sa vorbim despre putere si unde poate duce aceasta.”

Cea de-a doua noutate de la Geneza Art este comedia TOC. „Bineinteles, comediile atrag. Mai ales ca suntem in ajun de vacanta si oamenii vor sa se umple de emotii pozitive sa mai uite de drame. Drama o simti cumva, vine dintr-un firesc al tau. In emotia unei comedii trebuie sa nu dai gres, trebuie sa simti doza de joc si sa nu intreci masura.”, recunoaste Dana Ciobanu.

Mai multe detalii despre noutatile de la Geneza Art, vezi in interviu:

http://perfecte.md/events/2-premiere-inedite-de-la-geneza-art-daniela-burlaca-teatrul-nu-are-limita-si-poti-face-oricand-ceea-ce-vrei—2492074.html?fbclid=IwAR0naIRb8Odv9TNEIfhdZ1w9tZIMmECFV4Y5LKFr4I41Iq0ic2hOYqV_X0w

Did you like this? Share it!

0 comments on “2 PREMIERE INEDITE DE LA GENEZA ART. DANIELA BURLACA: „TEATRUL NU ARE LIMITA SI POTI FACE ORICAND CEEA CE VREI…”

Comments are closed.