Noutăți

foto | Se coace o premieră la teatrul „Geneza Art”. Cum decurg ultimele repetiții pentru „Invitație la vals”?

Mai sunt câteva zile până la premiera noului spectacol „Invitație la vals”, montată pe scena teatrului „Geneza Art”.
Piesa este regizată de Daniela Burlaca și va fi prezentată publicului iubitor de artă marți, 3 octombrie.

Teatrul „Geneza Art” întâmpină luna octombrie printr-o invitație la vals. Va fi un spectacol – mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului. Astfel, astăzi am avut ocazia de a fi invitați la repetiții, unde am aflat detalii exclusive de la regizoarea Daniela Burlaca.

„Îmi doresc foarte mult ca lumea să se completeze prin acest spectacol. Vor fi 11 actori pe scenă, printre care și cei doi eroi principali, Iurie Gologan și Dana Ciobanu, care fac un tandem foarte bun. Vreau să fie o lecție de viață pe care o trăim pe pământ românesc, iar formula acestui spectacol este una diferită, deoarece am pledat pentru muzică românească și cântece autentice.

„Scheletul” spectacolului este adunat, toate detaliile au fost puse la punct și a rămas doar să decorăm”, susține aceasta.

În repetiții i-am prins și pe eroii principali, care au vorbit despre personajele lor, dar și de ce trebuie să mergem la spectacol.

„Suntem în ajunul premierei, deci repetițiile reprezintă un deja-vu pentru noi. Procesul de intrare în rol este unul lung, iar pe alocuri dureros. Începem cu lecturarea romanului, adaptarea scenică, intrarea în scenă și lucrul cu partenerul.

„Totuși, este dureros pentru că trebuie să ne rupem și să ne remodelăm. Noi, actorii, vedem lucrurile într-un anumit fel, iar aici avem tineri de 20-22 de ani și lumea lor este văzută altfel, așa că este o provocare de a ne reaminti cum a fost la 20 de ani”, adaugă Dana Ciobanu și Iurie Gologan, protagoniștii piesei.

La acest spectacol s-a lucrat cu doi coregrafi: Serghei Golovnea și Dragoș Hioară, costumele sunt semnate de Evghenii Hudorojcov, iar picturile din spectacol sunt create de Marina Mișunina.


Acestea fiind spuse, vă amintim că teatrul „Geneza Art” vă așteaptă pe 3 octombrie la premiera spectacolului „Invitație la vals”. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook.

https://zugo.md/article/foto—se-coace-o-premiera-la-teatrul–geneza-art—cum-decurg-ultimele-repetitii-pentru–invitatie-la-vals–_21080.htm

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “foto | Se coace o premieră la teatrul „Geneza Art”. Cum decurg ultimele repetiții pentru „Invitație la vals”?

Comments are closed.