Noutăți

foto | Premieră la Geneza Art. „Labirint” – spectacolul 16+ care prezintă viața ca o dramă comică

Actorii de la „Geneza Art” nu au lăsat prea mult timp iubitorii artei teatrale să aștepte și au pregătit pentru aceștia o supriză îndrăzneață și fierbinte

Astfel, în ultimele două zile, publicul a gustat dintr-o comedie care prezintă relațiile umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale.

La sfârșit de stagiune, teatrul „Geneza Art” vine cu o nouă premieră care pune pe jar spectatorii de orice vârstă. Este vorba despre spectacolul „Labirint” care reprezintă o aventură plină de ispite ce prinde forme diferite în viziunea publicului.

Producția poartă semnătura regizoarei Daniela Burlaca, care a reușit să extragă cu ușurință umorul din textul dramaturgului și scenaristului american, Rajiv Joseph, și să aducă în lumină toate succesele şi eşecurile personajului principal Ty.

„Regizarea și punerea în scenă a acestui spectacol a decurs foarte ușor, cu multă prietenie, și mă refer acum la procesul de lucru, la relația dintre colegii actori. Spectacolul va fi în două distribuții deoarece am sesizat că actorii teatrului „Geneza Art” sunt foarte solicitați de public, și pentru că sunt foarte talentați am luat această decizie astfel încât să am șansa să ofer atât publicului, cât și mie, plăcerea de a lucra și admira colegii mei dragi”, susține pentru ZUGO, Daniela Burlaca, regizoarea spectacolului.

Spectacolul „Labirint” reprezintă aventura unui Don Juan modern care este fascinat de varietatea personalităților feminine. Astfel, lăsându-se pradă emoțiilor se trezește implicat în trei scenarii, ușor absurde: reușește să lase gravide trei femei: Jen – prietena sa oficială, Maureen – vecina sa și Becca – studenta sa.

„Labirint este un spectacol foarte reușit. Abordează o temă actuală și chiar îl recomand tuturor celor de vârsta mea să vină să îl vadă pentru a susține teatrul, în special în Moldova. Multe tinere se pot regăsi în personajul principal – Jen, astfel, după acest spectacol cred că vor avea ceva de învățat”, susține Bianca Bondarciuc, studentă.

Timp de două ore, spectatorii au urmărit cu sufletul la gură jocul actorilor, au interacționat cu aceștia și au râs în momentele în care eroul principal – Ty, se trezește a fi într-o situație pe cât de absurdă, pe atât de dramatică, iar consecințele momentului lui de rătăcire sunt mai grave decât plănuia.

„Mi-a plăcut distribuția și regia. Am mai văzut acest spectacol într-o variantă bucureșteană, așa că Daniela Burlaca este foarte bună la capitolul acesta. În ceea ce privește piesa, aceasta este bine montată și mi-a plăcut foarte mult că este ancorată în realitatea noastră, nu pare a fi desprinsă cu totul de ceea ce trăim zi de zi.

Atmosfera din sală a fost una plăcută și am râs foarte mult, iar jocul actorilor a fost la nivel”, menționează Natalia și Alexandra, tinere prezente la premieră.

Publicul s-a delectat dintr-o comedie despre relații umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale, iar Daniela Burlaca, regizoarea, susține că „Labirint” este un spectacol atemporal, pentru toate vârstele, deoarece abordează o temă umană în care se vor regăsi atât tinerele, cât și femeile de 40 sau 50 de ani.
„Labirint este spectacol foarte bun, regizat în stil american, iar coregrafia și punerea în scenă este total diferită de ceea ce este obișnuit aici. Personal mi-a plăcut cum a fost montat și distribuit, este ceva deosebit pentru Republica Moldova”, susține Robert, spectator din Suedia.

https://old.zugo.md/article/foto—premiera-la-geneza-art—labirint–%E2%80%93-spectacolul-16–care-prezinta-viata-ca-o-drama-comica_27497.htm

Did you like this? Share it!

0 comments on “foto | Premieră la Geneza Art. „Labirint” – spectacolul 16+ care prezintă viața ca o dramă comică

Comments are closed.